Erland Olsson

Erland Olsson

Tidigare ägare av Ljungskilebuss

Efter 10 år som lärare och församlingsassistent i Svenska Kyrkan startade jag min bana i resebranschen som ansvarig för Press-Resors nordenavdelning på Göteborgs-Posten.

Efter en tid där blev det mer intressant att börja resa. Detta skedde på GDG Resor och GDG Continentbus. Denna tid var kanske den mest expansiva perioden för buss branschen bl.a. av att GDG var ledande när det gällde utveckling av bussturismen. 14 augusti 1981 köpte jag tillsammans med kollegan Jerry Antonsson Ljungskilebuss. I år 2011 firar Ljungskilebuss 30 år med.

Min son Daniel Olsson tog över företaget i början av 2000-talet. Han fortsätter och utvecklar företaget. Jag Erland är anställd och sköter en del kundkontakter samt är ofta “ute i verkligheten.” Jag är född i Uddevalla 10 mars 1944 men uppvuxen i Ucklum. Har två äldre bröder. Tillsammans har vi under en del av 60-talet sysslat med dansmusik. Hammondorgel, dragspel och jag på gitarr med sång. Trummor och bas givetvis också. Har under ett antal år suttit i styrelsen för Bussresearrangörsföreningen – BRA. Dessutom varit inblandad i olika utredningar när det gäller körkort och yrkesmässig trafik.

Min hustru Monica drev Blå Pensionatet på Kinnekulle under sju år. Detta var en rolig tid för oss båda. Tyvärr satte sjukdom gräns för Monica “dröm” och idag lever jag tyvärr ensam i vårt gemensamma hus i Ljungskile.