Medlemsbrev mars 2024

Bästa medlem,

Grattis till vårt medlemsföretag, Vikingbuss, som förärades med årets främsta turistbuss utmärkelse, RK Travel Groups Guldbussen för 2023! Mycket välförkänt!

Utmärkelsen delades ut i samband med RK:s traditionella TUR event, som inriktar sig på bussresebranschen, vilket i år lockade 36 utställare och 120 besökare. Mängder av intressanta erbjudanden, givande seminarier och som vanligt hög stämning präglade dagen (och kvällen…).
På tal om seminarier, så informerades om Ai och dess påverkan och möjligheter för vår bransch. Ett råd, framtiden är här, lär Dig hur att utnyttja detta fantastiska verktyg! Vi kommer att följa upp detta framöver på ett eller annat sätt.

Kerstin och Stefan Wernholm

Kerstin och Stefan Wernholm

Vår egen Buss- och Resemarknad sker efter fjolårets succé återigen i Ullared/Gekås.
Denna gång den 8 oktober. Redan nu har många utställare tecknats sig för att delta, så missa inte chansen för att ta vara på de senaste affärsmöjligheterna!
Sätt ett kryss i almanackan! Vill Du anmäla Dig? Kontakta vår ansvarige i år Björne Sandström (bj@turistbussforetagen.se).

Årsstämman gick av stapeln den 21 mars i Göteborg innan RK Travel Groups TUR-mässa. Styrelsen omvaldes till största delen och fick en ny ledamot i Daniel Andersson från Gerts Buss i Älmhult.

Under årsmötet (liksom under TUR eventet) prisades det föredömliga samarbetet mellan Viking Buss och Resemakar`n, som samarbetar för att se till att fylla En buss med resenärer från de båda. Som en följd av detta beslutade mötet undersöka möjligheten att exklusivt erbjuda våra medlemmar en liknande service, som via nätet erbjuder ledig kapacitet från medlemskollegor för att fylla våra bussar.

Årets verksamhetsplan, som presenterades, kommer bl.a. att innebära en uppföljning av våra, än så länge, positiva ansträngningar inom EU, att få ner ingångsåldern för chaufförer. Vi kommer även att undersöka fler möjligheter till medlemsrabatter från våra leverantörer. Vi vill öka vår kollegiala samvaro genom någon gemensam föreningsresa, tyckte stämmo- deltagarna, vars resultat förslagsvis kommer att redovisas inom kort.
Att ta tillvara turistbussbranschen intressen innebär mängder av utmaningar framöver, miljöpålagorna, nya färdskrivarna, avgifter vid utlandskörningar, m.fl.
Alltså mycket på gång!

Sist men inte minst. Vår verksamhet bygger delvis på ideellt arbete i styrelsen. Vi har inte höjt vår medlemsavgift under de senaste 10 åren och vi kommer inte att göra det i år heller. Men flera av våra medlemmar har trots det missat betalningen av en eller annan anledning. Vi uppskattar om Du även framledes fortsätter som betalande medlem.
Bli inte förvånad när Du får 2 fakturor. Vid årsmöte för 3 år sedan bestämdes att förutom vår ideella förening även bilda ett AB, p.g.a. momstekniska skäl
Det betyder att den ideella föreningen debiterar 500 kr och AB debiterar 5.000 kr + moms. Lycka till!

Nu kör vi!
Bästa hälsningar.
Kjell Peterson, Ordförande