Medlemsbrev mars 2022

Medlemsbrev 2022-03-09

Bäste medlem,

Optimismen inom branschen var på väg upp. Äntligen ser det ut som vi kan lägga Covid-epidemin bakom oss! Vi är snart ur tunneln!…
Säg den glädje som vara beständigt.
Istället för rubriken pandemi ersattes ordet med krig. Det osannolika hände att vi för första gången sedan andra världskriget har fått ett fullskaligt krig mitt ibland oss i Europa. Med allt negativt som hör till.

För vår bransch har vi ännu inte märkt en markant effekt, men oron är stor bland våra medlemmar.
Glädjande då att se att en av våra kollegor, Ekmans buss, tog initiativ till att föröka hjälpa till med såväl leverans av förnödenheter som på återvägen ta med sig flyktingar. God PR för branschen.

Har Du kanske möjlighet att göra likaledes? Hör i så fall av Dig!

Som om oron inte var nog så har vi drabbats av enorma bränsleprishöjningar, som kan äventyra hela branschen.
Vältajmat var det då att den 21 februari träffade en delegation från föreningen Näringsministerns statssekreterare Emil Högberg. Vi tog upp detta faktum att detta kan äventyra hela branschens existens. Inte nog med att vi har världens högsta bränslepriser, skatten utgör också drygt 50%. Det är skatt på skatten! Dessutom följer ju skatten även prisutvecklingen utan att regeringen gör någonting!

Statssekreteraren hade stor förståelse för våra synpunkter och lovade att driva frågan vidare tillsammans med bl.a. omställningsstöds-kritiken. 14 dagar senare har vi inte sett någon reaktion…
Måste vi blockera Rosenbad med våra bussar innan det händer något?

Förra årets succé med Buss- och Resemarknaden kommer att upprepas i är. Boka redan nu den 18 augusti för årets upplaga, som går av stapeln i Jönköping, Elmia. Vi har bokat Scandic hotell. Dagen ägnas åt utställningar, dialog med kollegor, leverantörer och kanske seminarier.
Under kvällen blir det som vanligt åt middag med mingel. Inbjudan kommer inom kort.
Dagen efter den 19:e sker årets upplaga av Bussgolfen.

Föreningens årsmöte har blivit lite förskjutet och går nu av stapeln den 3 maj kl. 10.00 i RK groups lokaler i Göteborg. Vi hoppas då kunna presentera en marknadsföringsplan för föreningen, några nya styrelseledamöter och positiva nyheter för branschen.

Nu hoppas vi på att konflikten löser sig snart så att vi återgå till normala förhållanden.

Lycka till!

Bästa hälsningar,
Svenska Turistbussföretagen

Kjell Peterson Ordförande