Medlemsbrev oktober 2023

2023-09-31

Hej bästa medlem,

Många av våra medlemmar har nu efter sommaren haft fullt upp med att organisera och starta skolbusstrafiken. En tuff utmaning då bristen på chaufförer är överhängande. Trots allt verkar det som det fungerar på de flesta platserna.
Nu kan vi rikta in oss på några viktiga höstaktiviteter.

Först på agendan står Busworld, världens största bussmässa, som sker mellan 7 – 12 oktober i Bryssel. Flera av våra medlemmar kommer att vara närvarande. Vi rapporterar i nästa medlemsbrev.

En än viktigare aktivitet för oss i Svenska Turistbussföretagen är vår annalkande Buss- och Resemarknad i Ullared, Gekås Eventhall, den 14 november.
Till dags dato har vi ett 20-tal utställare bekräftade med bl.a. flera bussföretag och färjerederier. Förutom inbjudna medlemsföretag är mässans målgrupp researrangörer, reseproducenter, beslutsfattare och medarbetare inom turistnäringen.

Årets mässa är kompletterad med några intressanta föredrag (mellan 12.00 – 13.00).
Transportstyrelsen deltar med 3 representanter (!). Här får vi senaste nytt av vikt för branschen. Inte minst vad gäller reglerna för de nya färdskrivarna, kör- och vilotider, 12 dagars regeln och mycket mer. Missa inte detta!

Logga för Buss & Resemarknad 2023

Det händer ju mycket också på färjefronten. Nya färjor, nya ägare, nya linjer, etc. Vi reder ut begreppen när rederierna får förklara.
VIP-biljetterna som skickades ut nyligen uppskattas. De delas ut till kunder och andra intressenter. Flera har begärt påfyllning, som man kommer att få gratis. Fina priser kommer att delas ut i lottdragningen på VIP-biljetterna!
Vi och utställarna är beroende av ett högt besökarantal. Hoppas Du deltar!
Observera att vi reserverat 120 rum på Gekås hotell. Speciella rabatterade mässpriser gäller bara till den 9 oktober. Dessa gäller för både den 13 november och mingelkvällen med middag den 14:e på restaurang Peder & Co.

Nu kör vi!!

Bästa hälsningar,

Kjell Peterson
Ordförande