Styrelsen för Sveriges Bussresearrangörer har enhälligt beslutad att utnämna Bertil Göransson till hedersmedlem oktober 2014

Föreningens ordförande Toni Schönfelder och vice ordförande Erland Olsson överlämnade till Bertil Göransson en liten present och utnämningen.

Rese-Konsulterna grundades 1976 i Göteborg av Bertil Göransson.

Bertil Göransson tillhör de entreprenörer med vars affärsidé skapade möjlighet för även mindre och mellanstora bussresearrangörer få chansen att konkurrera även under en tid när storföretagen blev mer dominerande. Bertil som efter sina år på Stena Line skapade en affärsidé att bli branschens grossist, genom samlade inköp producera prisvärda paketlösningar och skräddarsydda grupparrangemang för bussreseföretag, resebyråer och researrangörer, har gjort hans företag till det största i Norden. Bussresearrangörer som i regel är mindre familjeägda företag fick nu möjligheten att köpa ett färdigt paket av RK och addera sin egen turistbuss. På så vis fick det lilla regionala bussföretaget en välorganiserad resa till ett konkurrenskraftigt pris.

Utan RK:s affärsidé skulle utslagningen av mindre bussresearrangörer blivit ännu fler som i en alltmer komplicerad tillvaro inte hade kunnat fortsätta sin verksamhet. RK:s utveckling är imponerande och när man tog steget att erbjuda kombinerade flyg/bussrundresor innebar det inte bara en för branschen nödvändig utveckling utan fick bussresearrangörerna nya möjligheter vara med och erbjuda något i sin hemmaregion som annars inte hade varit möjligt. Det är imponerande, 135.000 resenärer, över 700.000 bokade hotellnätter, omsättning runt 360 miljoner SEK som RK levererar till bussresearrangörerna varje år med den högsta kreditvärdigheten, AAA.

Bertil Göransson har under alla årtionden präglat bussbranschen som få andra utan att synas medialt. Sin bekännelse till fri konkurrens och innovativ utvecklare gör Bertil till en självklar hedersmedlem i föreningen Sveriges Bussresearrangörer.