Boris Lennerhov fd vd för Ullared – Gekås utnämndes till året 2016 års Hedersmedlem i föreningen Sveriges Bussresearrangörer

Motivation till att utnämna Boris Lennerhov till Hedersmedlem för Svenska Bussresearrangörerna:

Varuhuset GeKås i Ullared har sen företaget grundades (1963) varit ett viktigt besöksmål för många privatpersoner och bussbolag. Ett stort varuhus med ett gigantiskt utbud, kombinerat med låga priser har under lång tid skapat kundmagnetism.

Under Boris Lennerhovs VD-skap har varuhuset gått från att vara ett lågprisvaruhus till att nu vara en destination. Boris kundfokus och känsla för vad kunden efterfrågar är vida känd. Det i kombination med ett hög genomförandeförmåga och sätt att kommunicera har gjort att GeKås idag fortsätter att växa och attrahera inte bara gamla kunder utan även nya.

Ett mantra som Boris ofta säger är: Det är en inte en aktivitet som skapar en 100%-ig förbättring – det är istället 1%-iga förbättringar varje dag som på 100 dagar skapar en 100% förbättring. Med bl.a. detta mantra har han lyckats skapa både en företagskultur med en mening för alla drygt 1.800 medarbetare (i högsäsong) och inte minst nära 5 miljoner kunder/år.

GeKås har under alla år värnat om bussturisterna och förstått dess betydelse för verksamheten. Under Boris ledarskap har många aktiviteter skapats. För att nämna några:

“Gula Villan”
Är ett andningshål där busschaufförer kan få en välbehövlig vila, dusch och en matbit i direkt anslutning till varuhuset.

Bussplatser
Rikligt med bussplatser med bra placering, som så många andra besöksmål missar. Som mest har man haft 81 bussar på samma dag (den 30/10-10)

Långfärdsresande
GeKås och Boris, som person, har via TV, pressreleaser och artiklar, skapat en magi och medial uppmärksamhet kring att åka långfärdsbuss till GeKås och därmed göra det möjligt för i princip alla i Sverige att ta sig kostnadseffektivt, miljövänligt och säkert t.o.r från varuhuset även om resan dit är lång.

Bussresedagen i Ullared
En årlig samlingsplats för branschen att träffas, utveckla ideér och inspireras.

Restauranger och cafeér
Ett rikt utbud av prisvärda restauranger och cafeér i varuhuset.

Som bussföretagare och busschaufför känner man sig alltid välkommen som besökare på GeKås. Vi vill därför framföra vår stora tacksamhet till företaget och dess fd VD, Boris Lennerhov, för de förtjänstfulla år som han har jobbat för våra gemensamma kunder och gjort det till bussbranschens största destination.

Föreningen Svenska Bussresearrangörerna.