Erik Dahlbom

Erik Dahlbom

Vd Resemakarn
ed@turistbussforetagen.se

Jag arrangerade min första långresa med buss 1986, 15 år ung, den första resan gick till Montafon dalen i Österrike. Sedan följde många resor för skolor och några företag innan studenten var avklarad. Dagen efter studenten började jag på dåvarande Vänersborgs Linjetrafik som trafikassistent. Efter den kraftiga nedgången på beställningstrafiken i början på 90-talet grundades det egna företaget ReseMakar´n. Kanske i helt fel tid då marknaden var i botten och konkurrensen var enorm. Efter många strävsamma år firar företaget 25 år 2017. Företaget idag har både flyg och bussresor runt om i världen och drivs av mig och min hustru samt engagerade medarbetare.
Sommaren 2011 var jag ansvarig för en av de största bussbeställningarna någonsin i Sverige. Scoutrörelsen i Sverige arrangerade World Scout Jamboree, OS för scouter. Under några hektiska sommarveckor körde vi med 150 – 160 bussar om dagen till olika ställen runt om i södra Sverige för ca 40.000 scouter.
När livet inte kretsar kring resor åker jag gärna till husvagnen som vintertid står uppställd i Trysil, skidåkning är en stor passion. Sommartid vill vi gärna vara vid Västkusten där vår vagn står uppställd sommartid eller så tar vi bilen till Normandie där vi de sista åren hyrt ett hus.
Familjen består av mig, min hustru Anneli och barnen Agnes och Albin.